Deschide lista de bijuterii
Magazin de bijuterii online bijuterii

Húsvéti ajándéktippek – így biztosan nem szalasztod el a húsvéti nyuszit!

Gyermekek nagy örömére alig egy hetünk maradt húsvétig, a nagy nyuszijárásig – van még időnk beszerezni ajándékainkat...Amellett, hogy húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a tavasz köszöntője egyben családi ünnep is. Magyar vidéken megoszlanak a szokások: vannak környékek, ahol egyáltalán nem ajándékoznak húsvétkor, máshol igen, de szűk családi körben. Míg karácsonykor jóformán az egész rokonságot és a barátikört elhalmozzuk ajándékokkal, húsvétkor csak a nagyon közelieknek kedveskedünk. Ez gyakorlatilag kimerül az anya, apa, nagyanya, nagyapa, keresztanya, kereszatapa megajándékozásában – na és persze a legfontosabb, hogy ők ajándékozzák meg a fiatal csemetéket. De mivel is?.... Újfent ellentétben a karácsonnyal, húsvétkor nem szokás drága ajándékokat adni – körülbelül annyit szánunk egy ilyen alkalomra, mint egy diszkrét mikulási csomagra: csokitojást, csokinyuszit, esetleg egy csomag bonbont és valami apró tárgyat, amit nem falunk fel, hanem viselünk, elteszünk emlékbe.

Mert a gyermekek minden ünnep fő megajándékozottai, tippjeimet is velük kezdem - a kislányokkal, hiszen bizsut, ékszert nekik ajándékozunk. Abban a korban, amikor a felnőtt nőket őszintén csodálják és utánozzák, semmi sem okoz nagyobb örömet, mint egy pár fülbevaló, egy karkötő, esetleg nyaklánc. A divatékszerek korában környezetükben is azt látják, hogy mindenki bizsut hord, így nekik is az kell. Nem hiszem, lehet annál nagyobb örömet okozni „nőiesedő” kislányunknak, mint ha egyszerre három gyűrűt adunk: például csibe, virág és katicabogár vagy virág, pillangó és szív díszítésűt.


Sőt, adhatunk egy teljes bizsuszettet: rózsaszín virágmintákból és üveggyöngyből fűzött karkötőt, nyakláncot és a hozzá illő fülbevalót.


Nagyon kedves ajándék még kislányoknak a rózsaszín-fehér pillangó, vagy a Hello Kitty cicák valamelyike – az ezüstszínű, esetleg a rózsaszín fehérrel.


Bizsukat, ékszereket - főleg fülbevalókat és gyűrűket - semmi esetre se ajándékozzunk 3-4 évesnél fiatalabb kislányoknak, hiszen árthatnak maguknak (lenyelhetik, az orrukba dughatják, megsérthetik a szemüket, stb). De ha már túl vannak a „mindent megkóstolok” időszakon, kedves fülbevalóval is elkápráztathatjuk kislányunkat, keresztlányunkat, unokánkat. Ugyan első sorban felnőtteknek gyártják, szerintem minden kislánynak jól állnak a Swarovski kristályos, 5 szírmú virágfülbevaló: a színes kristályos és a kék kristályos.


Amúgy ez a két darab minden korosztálynak jól áll!
A fehér masnis fülbevaló első áldozás előtt álló, 9-10 éves kislányoknak, de tiniknek is ajándékozható.


Hasonlóan kedves, de ünnepélyesebb ajándék a strasszos masni-fülbevaló, az üvegygyöngyös masni-fülbevaló vagy a virágfülbevaló krémszínű üveggyönggyel, fehér kristályokkal.

A rózsaszín csillagfülbevaló és a kék pillangó is megörvendeztetheti a cseperedő lányokat.


A három pár ezüstszínű fülbevaló pedig jó ajándék olyan iskolás kislányoknak, akiktől nagyobb szorgalmat várunk vagy akiknek szorgalmára büszkék vagyunk. A bagoly ugyanis a tudás, a bölcsesség szimbóluma!


Tini lányokat meglephetünk a húsvéti fülbevalószettel, a kristályokkal körberakott négylevelű lóhere-fülbevalóval, a fehér kristályos virágfülbevalóval, esetleg a fehér strasszos pillangó nyaklánccal.


Már ha nem olyan zenei irányzatnak rajongói, amelyek a felsorolt ajándékokat inkompatibilisekké teszik öltözködési stílusukkal. Ne bántsuk meg őket azzal, hogy ízlésüktől eltérő bizsut ajándékozunk, rájuk erőltetve saját ízlésünket! A tinédzsereknek már határozott stílusuk van, rengeteg pretencióval, ezeket bizsuajándékozásnál mindig vegyük figyelembe. Sok tinilány például igyekszik felnőttnek látszani és valósággal borzad a rózsaszíntől, a bájos gyermekkor színétől. Van, aki „nagymamásnak”, ósdinak tartja az aranyszínt - nekik semmi ilyent ne adjunk, még ha nekünk tetszik is, és még ha ezek a darabok elegánsak, esetleg kedvesek is. Néhány év múlva változhat stílusuk, addig is aktuális ízlésüket tartsuk tiszteletben!
Fiatal hölgyeknek valamivel könnyebb.... de lehet, a tinédzsereknél is nehezebb ajándékot venni. Amennyiben nyitott, színes egyéniségnek szánjuk, húsvétra emlékeztető színkombinációkat is választhatunk. Jó ideje a sárga, világoskék, rózsaszín, világoszsöld, de általában az üde, világos tavaszi színek ennek az ünnepnek a színei. Engem például a színes tenyésztett és üveggyöngyökből fűzött, nyakékből, karkötőből és fülbevalóból álló bizsuszett a tojásdrazsékra emlékeztet. A legjobb időzítés húsvétra ajándékozni – amúgy üde színei miatt rengeteg tavaszi ruhához társítható!


Lányoknak, fiatal nőknek alkalomhoz illő ajándék a Swarovski kristályos páva medál, a világoskék virág-nyakék, karkötő és virágfülbevaló.


Míg a medált a komoly, elegáns nőknek, addig a kék virágos szettet inkább a romantikus lelkeknek ajándékozzák!
A zöldnél mi sem utal jobban a tavaszra, a virágos fimo nyakék jól társítható mélyen dekoltált vagy V-nagykú ruhához, galléros blúzhoz. A zöld talál a fehérekkel, vörösekkel, kékes zöldekkel, sárgákkal, vagyis könnyen variálható bizsu, amely ugyancsak a romantikusoknak, virágrajongóknak való.


A valamivel visszafogottabb, elegánsabb hölgyeknek jádeköves karkötőt is adhatunk – hisz még mindig a tavaszt idézzük.


Huszonéveseknek is jól áll a rózsaszín virágos, strasszos karkötő, és ez az árnyalat ugyancsak a tavasz ünnepére jellemző.


Komoly, érett nőket inkább kíméljünk meg az efféle bájos ajándékoktól, hiszen ruhatárukhoz nehezen társíthatól. Ehelyett nekik klasszikus, elegáns darabokat válasszunk. Ilyen például a türkiz-fehér fazettált fülbevaló, a krémszínű üveggyöngy fülbevaló vagy a krémszínű gyöngysor.


Ezzel egyébként a nagyikat is meglephetjük – a világos szín szép fényt ad arcuknak, valószínűleg ruhatárukhoz is talál, emellett a gazdag gyöngysor nem is idegen tőlük, hiszen fital éveikben sokan épp Jackie Kennedyt, esetleg Audrey Hepburnt utánzova ilyen viseltek! A színes kristályokkal kirakott virágbross bájos, nagyon elegáns. Talál mind az arisztokratikus hölgyekhez, mind az öregedő, esetleg idős asszonyokhoz.

Idős asszonyoknak jól áll a klasszikusan záródó fülbevaló. Megajándékozhatjuk édesanyánkat vagy nagymamánkat az ezüstszínű virágfülbevalóval vagy a türkizzel, ha világos szeme van szerettünkenk.


A metálos fényű színek idén is részei a húsvéti divatnak – első sorban a dekorációban és a tojásfestésben. Az alkalomra apellálva ciklámen és világoskék gyöngyházból fűzött nyakéket és karkötőt is ajándékozhatunk.


Miután húsvét a családon belüli ajándékozást jelenti, bátran meglephetjük szeretteinket gyűrűvel is – ezúttal ennek a kiegészítőnek semmilyen másodlagos értelme, szimbolikája nincs. Színében a tavaszt idézi, szépen ékesítik a kecses kezeket, vékony ujjakat a világoskék, fehér strasszos gyűrű, a világoskék ovális, a Paula Shell-gyűrű vagy a gyöngyház gyűrű.


Mindegyik csábító, de nagyságuk miatt sem az öregedő kezeken, sem a rövid ujjakon nem állnak jól. Akinek már ráncosodik a keze vagy akinek rövid, esetleg párnás ujjai vannak, diszkrétebb gyűrűt viseljen - vékonyabb koronggal és apróbb kővel. Nekik a kék vagy lila multikristályos gyűrűt esetleg a zöld négyszögletes kristálygyűrűt ajándékozzuk.


Nemcsak az ajándékozás, annak módja is fontos része az ünnepnek. A húsvéti kedvességek általában kis helyen elférnek, így nagyon is kreatívak lehetünk a „csomagolásban”. Idén például a húsvéti tojások, csokitojások és tojásdrazsék közé fogom rejteni az ajándékokat! (Upsz! Lehet, rokonaim is olvassák a posztot?) Most elegánsnak és rafináltnak számít az, aki keskeny papírcsíkokra kézzel írja a megajándékozott nevét, ezt pedig valamilyen fémszállal, hímző fonállal vagy fémlánccal az ajándékhoz rögzíti. Jó tipp, könnyen kivitelező és messze áll a giccstől. Az így felcímkézett bizsukat nem kell külön ajándékszatyorba, -dobozba tenni, elég ha a tojásokra, a virágcsokor mellé, vagy a húsvéti dekoráció mellé külön tálba tesszük. Ha ragaszkodunk az ajándékdobozhoz, azt fedetlenül tegyük a húsvéti dekoráció mellé, a bizsut tegyük szalma vagy fűágyba. Tehetünk a dobozba festett vagy natúr, fényezett fürjtojást, tojáscsokit vagy a kedvencemet, a tojásdrazsét! Ötletadónak kerestem néhány húsvéti dekorációt:


Örömteli készülődést kívánok azzal a figyelmeztetéssel, hogy minden generációnak más igényei vannak és ezt minden ajándéknál figyelembe kell vennünk!