Deschide lista de bijuterii
Magazin de bijuterii online bijuterii

 

Több szín, több stílus

Vidám és változatos, ezért mindenki ruhatárába ajánlom a szivárvány színeiben pompázó bizsukat, olyanokat, mint a gyöngyházból álló szett.

A nyakék, fülbevaló, karkötő mellé bokalánc is jár – végül is nyár van! Sokan viszolyognak a cinóbervörös, sárga, világoskék, lila, zöld együttesétől, pedig ez a kombináció sokkal több színnel társítható, mint egy egyszínű darab. Gazdag színvilága miatt a legegyszerűbb öltözetünk is vidám, dinamikus lesz. Én például kipróbáltam fehér-feketével. Az eredmény: derűs minimalizmus (ez egy újabb általam kreált fogalom :), amit a műértők könnyen támadhatnak; a minimalizmushoz ugyanis legnagyobb jóindulattal is a hűvös, rideg jelzők illenek).

A fehér boyfriend blézert bokáig érő, élre vasalt fekete nadrággal társítottam – nem csak azért, mert imádom a rövid szárú nadrágokat, de azért is, mert a szett ékessége a bokalánc, s ezt minél több szerkóval kipróbálnám. A bokáig érő nadrág hagyja érvényesülni a vidám, mutatós bizsut. Ezen az sem ront, hogy a cipőnek bokapántja van. A bokalánccal olyan, mintha a cipőt az asszimetria elve alapján tervezék volna. Alapjában viszont rideg az öltözékem, így lemondtam a fülbevalóról, egyébként is a blézer ezúttal blúzként szolgál és izgalmasabb, ha a dekoratív nyakék a dekoltázst hangsúlyozza, s a fülcsi erről nem vonja el a figyelmet. Persze, a karkötő elmaradhatatlan. Nos, hogy minden renben legyen és az öltözék egyensúlya fel ne boruljon, egy kedves karmazsinvörös válltáskát választottam - a táska a híd a minimál komplé és a bizsuk között.

Igaz ugyan, hogy a fehér árnyalatai a minimalizmus alapszínei, de épp úgy a romantikus, laza, városi viselet kellékei is. A bokalánc érvényesítéséért újfent egy lábszárközépig érő culotte-ot (nadrágszoknyát) választottam piros hímzéses fodros blúzhoz, lapos „strandpapucshoz”. A fodrok elnyomnák a nyakéket, így a fülcsi jut szerephez. A felső hímzett mintáira a piros és fehér kristályokból kirakott pillangós virággyűrű válaszol, a bizsuk vidám színvilágát a táska ismétli. Munkahelyre, vásárolni, városi sétára egyaránt alkalmas viselet.

Valamivel nőiesebb, ha a szivárvány színeiben pompázó bizsuszettet bokáig érő ruhához társítjátok – az én ruhám kissé hosszú, így sok értelme nincs a bokaláncnak, de ha nektek bokáig vagy valamivel boka fölé érő ruhátok van, a bokaláncot is viselhetitek, s így még izgalmasabb lesz szerelésetek.

A ruhám hossza miatt én a karkötőt és a fülbevalót részesítettem előnyben. A kék virágos ruhához a szetthez javasolt karmazsin gyűrűt is viseltem, s már megint az egyensúly kedvéért a kedves piros válltáskát választottam. A cipő továbbra is visszafogott, a csavar szerepe jut neki :).

Noha jelszavam a mértékletesség, ezúttal sutba vágtam elveimet s a szivárványszínű ruhához szivárványszínű táskát, no meg a szivárványszínű bizsukat választottam. A ruha púderszínű csíkjához púderszínű „görög szandált” társítottam. A ruhát félkörből varrták, ebből adódik aszimmetriája – élek ezen tulajdonságával, így ahol rövidebb a ruha, ott a szivárványszínű!!!! bokaláncot viselem. Csónaknyakkal nem találnak a rövid nyakék, ezért ezt elhagytam, ehelyett fülbevalót, a bokalánccal ellentétes oldalon a kakötőt és a karmazsinvörös gyűrűt hordom. A teljesség kedvéért szivárványszínekkel csíkozott levéltáskát választottam. Nos?

Ha már túl sok a színekből, a szivárványos szettet sötétkékkel, ultramarinnal, indigóval, poroszkékkel, stb-vel is viselhetjük. Én egy sötétkét kaftánt „élénkítettem” a szettel. Ha előbb színekben tobzódtam, most kevésből igyekszem kreatív lenni. Így minden kiegészítőből kéket választottam, egyetlen színfolt a szivárványszínű szett – de ez is mértékkel. Óriási dekoltázsa van a ruhának, így semmi esetre sem maradhat el a nyakék! Miniruhához jól illik a bokalánc – főleg ha őzike lábatok van. :) Úgy érzem, ebben az esetben szerelésem a kevéssel tökéletes, így mind a fülcsit, mind a karkötőt elhagytam, de a karmazsinvörös gyűrű nem maradhat el!

Kevés színnél maradva világoskékkel is kipróbáltam a szettet – és mondanom sem kell, az eredmény több, mint kielégítő. Az égszínkékhez ezüstszürke cipőt és válltáskát viseltem. A spagettipántos ruhához jól illik a nyakék, a meztelen karokat sem árt karkötővel díszíteni, s miután a ruha a boka fölé ér, miért is ne viselnék bokaláncot?

Túl sok a nőies outfitből? No jó, a szivárványszínű szett a sportosabb darabokhoz is talál. Én farmer jumpsuit-tal próbálkoztam. Egy rövidszárú, hosszú ujjú overall-lal. Szeretem gallérral a rövid, gazdagon díszített nyakékeket, így ehhez is viseltem. A karkötőről sem mondok le könnyen, ezért a jumpsuit ujját feltűrtem és az ellenkező oldalamon a szivárvány-csíkos táskámat viseltem. A rövidszárú jumpsuit-hoz, mondanom sem kell, jól illik a bokalánc. Most szerelésem egy sárga minimál papuccsal koronáztam.

Milyennek találjátok outfitem? Remélem tetszik, s arra biztatlak, ti is kísérletezzetek minél több színnel, minél több stílussal!