Deschide lista de bijuterii
Magazin de bijuterii online bijuterii

Love is in the air.....

Végre néhány napot pihenhettem, így a bőrömön tapasztalhattam, ébredezik a természet: kertünkben Vivaldi tavaszát hallottam – eredeti hangszerelésben. Volt alkalmam azt is látni, hogy a tél nyomai már csak utolsó erődjeiben, a hegyekben látszanak. ….Nem hiába írok erről, hiszen a természet ébredésével bennünk is pezsegni kezd a vér. Ilyenkor pillanatok alatt hajlamosak vagyunk új szerelmet felfedezni - becsajozni, bepasizni. 

Az első randik, az első éjszakák jó ideig emlékezetesek maradnak, és ezeket sokan apró ajándékokkal, figyelmességekkel tennék emlékezetesebbé.
Nem tudom, más hogy van, de engem virággal szinte mindig levettek lábamról …. egyszer viszont dühbe jöttem egy ilyen figyelmességtől: orhideát kaptam olyasvalakitől, akivel nem voltak komolyabb céljaim. Az orhideának erotikus üzenetei vannak - voltak régen, amikor még beszéltük a virágnyelvet. Én ezt a szimbolikát ismertem és a virágot pofátlanságnak tartottam. Igazságtalan voltam, mert a szegény ajándékozó nem tudott az orhidea diplomáciai képességeiről, csak kedvesekedni akart.
Úgy gondolom, ahhoz, hogy szerelmünket megajándékozzuk – főleg a nők a férfiakat – kapcsolatunknak kell legyen bizonyos régisége. Az első pár randi alatt a kedveskedés inkább ne nyúljon túl a virágon, mert tolakodó, sőt azt is üzenhetjük, többet akarunk, mint amennyit eddig kaptunk.
Ugyan a szív alakú apróságok kedvesek, ajándékozásával óvatos kell lenni. Csak akkor adj szív formájú medált, gyűrűt, brossot, stb., ha a szerelmed legalább annyira oda van érted, mint te őérte. Másképp melléfoghatsz. Én minden esetre találtam néhány kedves szív alakú csecsebecsét az új katalógusban. (Apropó, megjelent az új ebizsu-katalógus!) A szív kristály fülbevaló kedves és szerény ajándék egy hős szerelmestől. Valójában bárki viselheti, mert kellően visszafogott. 

A szürke fülbevalót viszont nem ajándékozhatod vakon, hisz ez nagysága, kereksége miatt mindenkinek nem áll jól. Csak akkor dönts emellett, ha választottadnak szép nyaka van és hosszúkás arca.

A lila kristályos szív nyaklánc és fülbevaló-szettet vagy az arany-ezüst szív alakú fülbevalót komolyabb, arisztokratikusabb nőnek ajándékozd.

Egy örökvidám, gyermeki, játékos lányt inkább a piros asszimetrikus szív fülbevalóval lepd meg.

A fiúsabb vagy metálrajongó lányt megajándékozhatod ezzel a fekete szívecsek fülbevalóval.

Ne lepődj meg, ha nem fogja hordani, az ilyen motívumok - még ha feketéből vannak is idegenek az ő ízlésvilágától. Mégis azt javaslom, a halálfejes fülbevalót, medált ne szerelmed jeleként add az első randik egyikén! :)
Mint írtam, a szív motívum rizikós, emellett népszerűsége miatt sokan középszerűnek is tartják. Amennyiben szerelmed is közéjük tartozik, inkább ne ajándékozz szivet! Szellemesebb, ha lakat és kulcs medált vagy kulcs és lakat fülbevalót ajándékozol.

Gyermeki, ha veszed a fáradtságot és névre szóló karkötővel kedveskedsz.

Ez az ajándék inkább a tinédzsereknek, esetleg egyetemistáknak való. Felnőtteknek – ha nem gyermekszív él még bennük – már-már infantilis.
Ha érzelmeidet nem szeretnéd ennyire explicit kifejezni, akkor inkább valami olyannal kedveskedj, ami a megismerkedésetekre, a környezetre, az évszakra emlékezteti. Bájos ajándék a virágmotívum – a tavaszról mesél. Ilyenből bő választék van: vehetsz feketét, virágcsokrot, 5 szirmú kristály fülbevalót, fehér-kék kristályost.

Választhatsz virág mintás karkötőt is, ha kedvesed kedveli a karkötőket és jól áll neki.

A tavaszt idézi, az évszak légiességére emlékeztet a pillangó. Miért is ne kedveskedj ilyen motívumú ajándékkal? Nem elbűvölő a pillangó nyaklánc, vagy a diszkrét fehér fülbevaló?

Azoknak, akik minden apró jelben szimbólumot keresnek: a lepke a mulandóságot, a muló szerelemet, a hűtlenséget, a könnyelműséget is jelképezi, de asszociálják a tavasszal, az ébredő természettel is. Amennyiben kedvesed kutatja a dolgok rejtett jelentését, mondj le a lepkéről … Bár szimbolika ide, jelkép oda, engem élőben és motívumként is elbájolnak a lepkék,gondolom, sokan hasonló cipőben járnak.
Találtam egy páva medált! Diszkrét, színpompás, semmiről sem mesél, ezért szerintem ideális ajándék az új barátnőnek.

Első randis figyelmesség lehet olyan színből, kőből készült apróság, ami a szerelmed szeme színére emlékeztet, s ilyennel nehezen fogsz mellé. Vagy kereshetsz olyan színű ajándékot, ami első találkozásotokra, esetleg a tavaszra, netalán nyári terveitekre emlékeztet. Tavaszi-nyári szín a türkiz - ajándékul választhatsz türkiz köves fülbevalót. Hasonló a zöld szín is. Ez a darab a levél motívuma miatt is tetszik – sokkal rafináltabb, mint a virág motívum.

A gyűrűket szándékosan kerülöm, mert ez az örökkévalóságot, az egy életen át tartó szerelmet, az örök hűséget jelenti. Néhány találka után aligha fogadhatsz örök hűséget. Vagy ha te meg is tennéd, vajon ennyire elszánt-e a harmadik randin az új barátnőd? Tehát inkább ne kedveskedj ezzel - gyűrű ajándékozásának is megvan a maga helye, ideje.
Eddig lányok, nők megajándékozásáról írtam, s most az illem azt követeli, írjak a férfiakról is. …. Kényes ügy. Előszöris, mert a férfiak sokkal érzékenyebbek a korai ajándékokra. Hogy egészen pontos legyek: elriaszthatod őket, ha rajongásodat a második-harmadik találkozáson ajándékkal fejezed ki. Sok esetben fél év, vagy akár egy év „régiség” után is meggondolandó az ajándék. Ennél is kényesebb terület az ékszer, bizsu. Nem csak azért, mert a férfiakat az etikett és a protokoll szigorúan korlátozza ezen a területen, de mert ők sem igazán ölnek az ilyesmiért. Emellett egy rosszul megválasztott bizsu, ékszer akár alvilági szereplővé is formálhatja a szerelmed. Férfinak csak akkor ajándékoz bizsut, ha biztosan tudod, hogy viseli és kedveli ezeket. Mostanság eléggé népszerű a pasik körében a bőrből készült karkötő (6365-es és 5629-es kóddal), vagy a bőr pánton lógó medálféleség.

Mindenképp óvatosságra intelek: szerelmi kapcsolatok elején elhamarkodottnak tűnhet az ajándék, van, aki tolakodásnak tartja, van, aki úgy érzi, elköteleződést sürgetnek tőle. Ezért ha ajándékot adsz, az csak figyelmesség legyen, s amennyire lehet, ne utaljon túl mély érzelmekre – hisz felületesnek, túlzásnak hathat.