Deschide lista de bijuterii
Magazin de bijuterii online bijuterii

 

Kristálykorszak – több, mint divathóbort

Az idei divat újdonsága és izgalmas irányzata, hogy a drága karátokra emlékeztető kristályokat hétköznap viselik, hétköznapi alkalmak tartozékai. Minél ünnepélyesebbek, annál divatosabbak bőrdzsekivel, kötött strandruhával! :) Az ebizsu új terméke a gyöngyházgyöngyből, kristályokból és üvegből készített szett (nyakékből, karkötőből és fülcsiből áll). Stílusgyakorlatként összeállítottam pár szerkót – hétköznapi alkalmakra, hiszen ilyenből sokkal több van. Bőrdzsekivel, toppal, ceruzaszoknyával társítottam, és hogy a kristálynyakék jól érvényesüljön, a durva bikerdzsekihez rózsaszín táskát és poin-toe cipőt választottam.

Az öltözék alkotóelemei éles kontrasztban állnak, ettől dinamikus lett városi szerelésünk. Bőrszínű toppal, virágos szoknyával, rózsaszín zsákszerű válltáskával, barna magassarkúval és persze, a kristály nyakékkel munkahelyen, félalkalmi találkozókon is megjelenhetünk, barátnős délutánokon is részt vehetünk.

Nyári, pasztelles, romantikus. Az előbbi szereléssel ellentétben itt minden összhangban van, a krisztálynyakék az outfit légiességét erősíti.

Minimalista öltözethez is talál a kristálynyakék. Csak elsőre tűnik abszurdnak, hiszen a kristály a futurizmus egyik alapkelléke, a minimalizmus meg szorosan összefonódik a futurizmussal. Nos, azért a mi kristályszettünk nem futurisztikus, de jól illik a minimalista szereléshez. Világos, acélkék midi szoknyával, aszimmetrikus, ujjatlan fehér blúzzal, ezüst színű levéltáskával és tükörszürke tűsarkúval társítottam a nyakéket.

Nem ennyire minimál, de még viseli a stílus jegyeit a fehér hosszú szoknyából, fehér, pántos, asszimetrikus blúzból, bőrszínű, telitalpú papucsból és válltáskából álló szerelésem. A nyakék a fehér-krém dominanciát és az ezzel asszociált választékosságot hangsúlyozza.

Hasonló kromatikával csábító nőies szerelést is összeállíthatunk aranyban-krémben játszó ujjatlan kötött ruhából, aranyszínű magassarkú szandálból, krémszínű tote táskából. Most is elmaradhatatlan a kristálynyakék, amely ezúttal kapocs a cipő és a ruha között. Most még akkor sem sok a hétköznapi csillogásból, ha a szetthez tartozó karkötőt is beválogatjuk!

...Egyszerű fekete ruhához, point-toe acélszürke cipőhöz, válltáskához is illik a kristálynyakék.

Így kényelmes, visszafogott, de rafinált városi öltözetet nyerünk.

Ugyan most igazán divat, én évek óta nyári szereléseimhez szívesen viselek kristálybizsut. A kritályok, üvegek hideg fénye talál a nyári ruhák frissességéhez. Van valami törékenység ezekben az áttetsző kövekben, ezért jól illenek a romantikus és a visszafogott elegáns stílushoz, nem beszélve a már említett minimalizmusról! Arra provokállak, küldjetek minél több fotót az ebizsu versenyére, amelyben a kristályfülcsit és a karkötőt társítjátok munkaleyi, városi, kocskmai, stb. szereléshez!