Deschide lista de bijuterii
Magazin de bijuterii online bijuterii

 

Kozmopoliták

 

Csak képzelőerőnk szab határt, hogy bizsujainkat mivel társítjuk: egy nőies szettet jól összevállogatott ruhadarabokkal sportos szereléshez is viselhetünk, és persze, fordítva is. Általános gyakorlat, hogy előbb öltözetünk alapvető elemeit választjuk ki, s ehhez keresünk bizsut, ékszert. Ez amúgy a normális, de előfordulhat a fordítottja is, mármint, tudod, milyen bizsut hordanál, s ehhez kell ruhát találni. Gyakran vagyok így. Ilyenkor születnek a legkreatívabb outfitjeim. :) Mai kísérletemnél is a bizsu adott: a türkiz és rózsaszín kristályokból készült többsoros nyakék és a rojtos fülbevaló.

Nagyon nőies, nagyon alkalmi, mindennek tetejében üde, nyári színekkel. Mindeme tulajdonságai korlátokat állíthatnak, hajlamosak vagyunk lehetőségeinket minimalizálni, az elegáns, kristályos divatékszereket csak alkalmi eseményeken viselni, a nyári színeket csak nyáron. Pedig lehet másképp is! Ezernyi példa van erre, lásd Saint Laurent kollekcióját az óriási brilliánsokkal és farmeringgel vagy a milliónyi zseniállis ötletet, amikor a könnyű, nyári ruhákból téli outfiteket kreálnak!

A kristályos bizsukat először a fehér árnyalataihoz társítottam – ezt a legkönnyebb :) és az eredmény mindig rafinált, ha törtfehérekkel kísérletezel. Esetemben mindegyik ruhadarab egy kissé rózsaszínes, szürkés, de nem mondhatnám, hogy a bizsu rózsaszín vagy türkiz kristályainak világosabb árnyalatai. A csizmám is rózsaszínben játszó szürke, de erre is az előbbi megállapítás érvényes. A sok világos tört szín miatt a vidám, elegáns bizsun van a hangsúly. Miután a selyemblúz csónaknyakú, lemondtam a nyakékről, ehelyett a kék-rózsaszín fülcsit válogattam be, a szetthez ajánlott karkötővel és az XXL-masnis gyűrűvel. A fülcsi hűvös kékje a csimzára válaszol, minden letisztul, és némiképp Annie Hall New York-i, hetvenes évekbeli értelmiségi milliőjét idézi.

Mondanom sem kell, délutáni városi programokra talál ez, de elmegy munkahelyen is.

Még egy fehér kísérletem van, extrahosszú trapéz nadrággal, minimál pulcsival, stilizált sportcipővel, fehér-arany levéltáskával....és végre, a többsoros nyakékkel. Ezúttal ugyanis kis kerek nyaka van a felsőnek, így a nyakék rózsaszín-kék kristályai jól érvényesülnek. S hogy a fülcsi fényüket ne tompítsa, lemondtam róla, nem így a szetthez ajánlott karkötőről és gyűrűről.

Alig várom, hogy kellően hideg legyen, mert ez a szerelés nyár végi, meleg napokon nem viselhető, de amint hűl a levegő, az első barátnős-kávézós alkalomra ezt veszem! :)

Kitartok a city-divatnál, a kényelmes, platform sportcipőnél (most az ezüstszürkét választom) és ehhez a hasonló árnyalatú edzőpulcsit társítom. Ehhez egy midi, aszimmetrikus, kávébarna velúrszoknyát viselek gyöngyházszínű levéltáskával. A nyakék túl elegáns, ezért csak a fülcsi marad és a bájos XXL-csokros gyűrű.

Lazább munkahelyre, szabadidős tevékenységekre, városnézésre, utazásra alkalmas. Ebben az outfitben sehol sem leszel unalmas és észrevétlen, ehhez túl stílusos. :)

Miután kimerítettem az elegáns-sportos mixet, most a bizsu feminin-elegáns oldalát nőiességgel hangsúlyozom - pirossal, rózsaszínnel, lakkbőrrel, fátyolselyemmel, hogy még tüzesebb legyen. :)

Lábszárközépig érő karmazsinvörös lakkbőr szoknyát áttetsző rózsaszín selyemblúzzal, tömbsarkú rózsaszín félcipővel és zöldbe hajló türkiz levéltáskával társítok. Az áttetsző rózsaszín blúz miatt elengedhetetlen a nyakék, emellett jól illik a fülcsi is – így lesz egész az outfit! A zöldben játszó türkizes levéltáska a bizsu türkiz köveit visszhangozza, a cipő a rózsaszínt, a karmazsinvörös mindezt mintegy összefogja és kiemeli.

Egyértelműen alkalmi rendezvényekre, félhivatalos eseményekre, esti programokra javallott szerelésem, bár én szívesen viselem délutáni kiruccanásokra is.

Nőiesnek nőies az új bohém szerkóm, de korántsem elegáns. Negyvenes évekbeli, szürke mezőn virágos, lábszárközépig érő ruhát burgundi vörös csizmával, ultramarin-vörös válltáskával társítok. A rózsaszínnel kontűrözött virágok a gyűrű, a karkötő és a nyakék rózsaszínjére válaszolnak. A ruha kékes szürkéjét mintha a türkizből keverték volna, emellett a mély V nyakkivágás is megkívánja a nyakéket. Csak ráadás, hogy összecseng a táska, a bizsu és a ruha aranysárgája!

Kényelmesebb, izgalmas délutáni viselet, lazább munkahelyre is ideális, de kocsmázásra is benne maradhatsz.

A fekete-fehér szerkóm kocsmázásra nem, de partizásra, mozizásra ideális. Új fehér trapéz nadrágomhoz hosszú, fekete ujjatlan pulcsit társítottam, hozzá aranyláncú rózsaszín válltáskát, ekrü szandált. A pulcsinak magas nyaka van, ezért a kék-rózsaszín kristályos fülbevaló mellett döntöttem. Az ujjatlan blúzot elegánssá teszi, mint ahogyan a karkötő is.

Mai utolsó kísérletem hivatli öltözet melegebb napokra... Végre találtam egy pepita nadrágot, hogy örömöm nagyobb legyen, matróz vonalú, rózsaszín gombokkal! Ezt fehér ujjatlan toppal, púderszínű magas sarkú szandállal fogom viselni, s hogy a rózsaszín egyhangúságát elkerüljem, burgundi vörös válltáskát választok. A mélyen dekoltált ujjatlan tophoz illik a kék-rózsaszín kristályos nyakék és a diszkrét rózsaszín karkötő. A játékos-kislányos gyűrű elengedhetetlen, mint a nadrág rózsaszín gombjai. :)

Ezt az outfitet őszi, hűvösebb napokon is viselni lehet. Ilyenkor szandál helyett magas sarkú félcipőt hodjatok, felöltőnek kávébarna pilóta-dzsekit. A dzsekivel utánozhatatlanul izgalmas, kozmopolita légkört varázsoltok öltözéketeknek.