Deschide lista de bijuterii
Magazin de bijuterii online bijuterii

 Hétvége, buli! – Segítség! Mit vegyek fel?

 

Egész héten erre a napra készülsz. Már hétfő reggel, az első órán, vagy munkaidőd első órájában azzal vigasztalod magad, még öt nap, s ismét hajnalig bulizhatsz, délutánig alhatsz, majd újból bulizhatsz.

Határidőnaplódat tízszer is átfutod, s ha elég merész vagy, egy partyt a fárasztó hétköznapok valamelyikére is beprogramálsz. Addig is tervezel, beszerzel, főpróbát tartasz.

Szó szerint lazulhatsz, lazíthatsz az öltözködési, ékszerezési szabályokon. Bulin nem kell úgy kinézz, végre, mint akit skatulyából húztak ki, s végképp nem kell szerénykedned a bizsukkal. Míg a hét öt munkanapját a visszafogottság korlátai közé kell szorítanod, péntek estétől azt vehetsz magadra, amihez kedved van. … Azaz mégsem. Partyra a legjobb formád kell hoznod, a legelőnyösebb arcodat kell mutatnod. Outfited egyéniségedhez és a divathoz igazítva némiképp szokatlan, feltűnő, kihívó kell legyen, de nem ez a hely, ahová kisestélyit veszel! Ide legjobban a csillogó kiegészítők találnak, a karkötő, nyakék, fülbevaló, gyűrű szemetszúróan nagy lehet. Amennyiben alkati adottságaid és egyéniséged lehetővé teszi, többet is viselhetsz, de a mostani divat szerint partyra is kevés bizsu illik. Azaz, viselhetsz széles karkötőt, akár kettőt, hármat is egymás hegyén-hátán, de akkor hagyd el a nyakéket és a fülbevalót vagy a gyűrűt. Ha feltűnő a ruhád, bizsuval légy mértéktartó, és fordítva, ha csak egy stiletto, farmer és T-shirt mellett döntesz, a bizsu legyen az, ami öltöztet.

Úgy gondolom, amikor a legelőnyösebb formánkat szeretnénk mutatni, úgy kell öltöznünk, mint amilyen egy film trailere, ami csak ízelítőt ad a sztoryból, de nem meséli azt el. Buliban kihívó vagy, de mégsem – hagyod, hogy az emberek kitalálják, melyek alkatod legszebb részei, de mindent nem mutatsz meg belőlük. Egy testre feszülő miniruhában mindent elmondtál magadról, főleg, ha a dekoltázsa is mély. Ugyanígy a jégerrel, slim fit farmerrel és egy szűk, dekoltált, ujjatlan blúzzal! Cseppet sem vagy titokzatos, csak a pasik vágyait fogod ingerelni, aligha érdeklődésüket is. Tíz éve kiment divatból a Sex és New York, de nekem még mindig kedvenc sorozatom. Nem csak poénjai miatt, de az öltözködésre adott tippjei miatt is. Carrie Bradshaw ebben a ruhában „csábítja el” Mr. Biget. Teperjle-ruhának (vagy valami ilyesminek) nevezi ezt a falatnyi darabot.

Érthető, nem? Ha egy éjszakás hódításra vágysz, ne habozz! Minden más esetben légy ennél jóval titokzatosabb.

A divatékszerek – ahogy ezt már párszor írtam – öltözködésünket koronázzák, a partikon is. Ezek mesélnek arról, mennyire kifinomult, mennyire eredeti, mennyire kreatív vagy. Nos, bulin légy nagyon az – rafinált és megismételhetetlen!

Még divatos vagy, ha csillámokkal, flitterekkel és társaival kirakott ruhát viselsz, de az is elég, ha ilyen táskát vagy esetleg ilyen bizsut választasz. Például ezeket a rozsdamentes ötvözetből gyártott rombusz  alakú vagy háromszögű fülbevalókat választod. 

Az ezüst és arany hálás szín, mindennel talál s alaptulajdonsága, hogy ilyen mennyiségben csak különleges alkalmakra illik – akár azt is mondhatnám, különlegessé teszi az alkalmat. Ugyan nem ezüst- vagy aranyszínű, de party-bizsu ez a rózsaszín kristályos fülbevaló is.

Ehhez inkább karkötőt vagy gyűrűt társíts. Esetleg egy sokláncos nyakéket, de hagyd, hogy a fülbevaló érvényesüljön. A nyakék azért problémás, mert közel esik és tompítja a fülbevaló alkalmiságát.

Tipikus party-ékszer ez a bronz színű fémből szőtt szett. 

Egyszerre ne viseld mind a hármat, mert túl sokszor ismétlődne a motívum (a páncélzatra emlékeztető szövés), így a különleges bizsu unalmassá válna. Vagy csak a fülbevalót és karkötőt, vagy a nyakláncot és karkötőd válaszd!

Bizsukkal csak egyetlen alkati adottságodat hangsúlyozd. Mondjuk ha szép a karod, akkor azt – tégy 5-6 ilyen „Diszkó-karkötőt”, vagy ebből a csillámosból, esetleg a leopárd mintásból 3-at, 4-et. 

Minden egyebet hagyj el magadról – na jó, még egy gyűrűvel megalkudhatsz.

A szezon kedvence ez a lila-fekete hullámos karkötő-szett– eleve három van belőle, két szettel színpadias leszel, s nagyon-nagyon divatos! (Futurisztikus karkötőkből volt néhány emlékezetes darab a nyári haute-couture kollekciók bemutatóin). 

Amennyiben a nyakadra és bájos arcodra terelnéd a figyelmet, válassz két egymáshoz hasonló, de nem egyforma csüngőt. Eltérhetnek színben, akár formában, hosszúságban – de mindig legyen valami közös bennük. Például ugyanolyan formájú kövekből kirakott, de különböző hosszúságúak legyenk, vagy ismétlődhet a két fülbevalón egyetlen szín, ha hasonló alapanyagból készülnek. Én például megpróbálnám a szürke és fekete fazettált kristály-fülbevalót a fekete-pirossal. 

Igazán kreatív variáció, de csak akkor dönts emellett, ha biztos vagy magadban – számíthatsz rá, hogy többen figyelmeztetnek majd, nem egyforma a fülbevalód, esetleg szórakozottságra gyanakszanak. Kevesen lesznek, akik szándékosságot gyanítanak majd. A szándékosságot hangsúlyozhatod azzal, ha a szádat olyan vörösre fested, mint amilyen a fülbevaló, még választasz egy olyan bizsut, amelyiken mind a három szín szerepel – vagy többet társítasz egymáshoz (pl. karkötőket).

Úgy gondolom, a nyakék az a bizsu, amivel a legkönnyebben partiképessé teheted szerelésed, s ez az a kiegészítő, ami könnyedén alkalmazkodik a partiszereléshez. A három darabossal nem foghatsz mellé – kocsmázásra, kocsmapartira is kéznél lehet, s a kigyóbőr, Kleopátra-stílusú is hamar partiképessé varázsolja a farmert.

….Remélem, elég tippet adtam estére! Jó bulizást!