Deschide lista de bijuterii
Magazin de bijuterii online bijuterii

 

Gyermekszívek – Helló Kittyvel, felnőttesen

Közhely, hogy mindenki megőriz valamit a gyermekből. Akinek ez túl jól megy, felnőtten is infantilis marad, akinek nehezen, az már gyermekkorában koravén lesz. A többi meg....nos, a többi képes Helló Kittys, halcsontos nyakéket viselni munkahelyen.

Ami egyébként nem annyira abszúrd: hiszen a kristálykövek megtévesztők, s különben is, manapság bárki megengedhet magának ennyi játékosságot....ennél többet is úgy, hogy megőrizze „komolyságát”, ha erre szükség van.

A bizsukban és a divatban az a szép, hogy csak rajtunk múlik, mit hozunk ki egy-egy darabból. Természetesen ennek a kristályköves, bőrpántos Hello Kittynek első sorban romantikus, gyermekes vonásai vannak, így az öltözetünkben jelen lesz vagy felerősödik e két jellemező. Mégis egy pezsgőszínű selyem blúzzal, fehér skinny nadrággal, rózsaszínes szürke magassarkú szandállal, fehér-barna és fekete kézitáskával a Helló Kittys nyakék elegánsnak tűnik.

Minden kétséget kizárva komoly utcai viselet a mienk, aminek a pikantériája ez a cseppnyi naív bizsu.

„Kétes” volta miatt akár sportos viselethez is társíthatjuk. Én fehér, skinny szoknyával, fehér sneakers-szel, fehér levéltáskával és kék sportdzsekivel társítottam a kristályos, kislányos nyakéket.

Az amúgy erősen laza, sportos városi viseletet ez teszi kissé romantikussá. Van egy ennél is lazább változatom: kötött, sportruházatra emlékeztető jumpsuittal, fehér sneakers-szel viseltem és egy nagyon-nagyon vidám, ugyancsak naív mintákban tobzódó kézitáskával. Nincs semmi pluszban, és nem hiányzik semmi – a jó kedv sem.

Még laza, már nem sportos, inkább hippy (még nem létezik a fogalom, de szerintem glamhippy :) ), ha bordó, bőszárú nadrággal, fehér fodros, pántos blúzzal, galdiátor szandállal, rózsaszínes válltáskához tásítjuk. Hangulatában, színvilágában jól illik az öltözethez a barna-arany fonott pántos karkötő.

Ezekkel a kiegészítőkkel lesz 21. századi a szerkónk (nem is gondoljátok, a divat világában milyen fontos napirenden lenni, a vintage gyakran anakronisztikus.)

A kristályköves Helló Kitty-nyakék tengerészkék, aranyszegélyű „pizsomanadrággal” is jól passzol. Hozzá egy minimál, rafinált V-nyakú selyemblúzot társítottam, fehér válltáskát, aranyszínű szandált és az előbb említett karkötőt.

Így a munkahelyen is megjelenhetünk s persze, shoppingolhatunk, kávézókat (múzeumokat, stb. kulturális rendezvényeket/intézményeket) látogathatunk. Laza, cosmopolita viselet. Rózsaszín harang alakú szoknyára és lapossarkú szandálra cserélve a nadrágot és a magassarkút, romantikus munkahelyi öltözetet nyerünk. Valójában ez is multifunkcionális, mindennapi életünk színhelyei javarészén ebben a szerkóban nem vallanánk szégyent.

Minden bizsu ezerarcú – ahogy már mondtam, s rajtunk múlik, mit üzenünk. A kristályos Helló Kittyt fekete miniruhához, fekete magassarkúhoz, fekete levéltáskához is viselhetjük.

Fiatalos, dinamikus, kicsit gyermeki és nagyon kacér – de nem útszéli.