Deschide lista de bijuterii
Magazin de bijuterii online bijuterii

 

Ezzel is talál a rózsaszín-türkiz-fekete.....

 

Némi túlzással azt is mondhatnám, mindennel passzol ez a bizsuszett...de az is elég, ha szinte mindennel. :)

Általában azzal hencegek, hogy számomra közömbös az időjárás. Ami azt illeti, ez is túlzás, hiszen idejekorán megérzem a tavasz, majd az ősz illatát. Amint az első hűvös éjszakák beköszöntenek, megunom a nyári ruhákat. Ezért ezzel, az amúgy friss, nyári színekből álló akríl szettel is őszi, őszeleji outfiteket terveztem.

...első kísérletem augusztusban is viselhető, enyhe szeptemberi délutánokra is alkalmas, de ha hűvösebbre fordul, a szandált óhatatlanul félcipőre kell cserélni! Tehát: a rózsaszín-türkiz-fekete akríl nyakéket, illetve a szetthez ajánlott szürke-fekete kásagyöngy-karkötőt bő, fehér inghez, hosszú szárú, vintage mintás türkiz nadrághoz társítottam. Mindehhez fekete-rózsaszín pántos szandált és púderrózsaszín válltáskát választottam. Egyértelmű a türkiz dominanciája, a bizsuszettet és a kiegészítőket mintha egymásnak teremtették volna. Kevés színből gazdálkodtam, mégis vidám, vibráló lett szerelésem!

Hetvenes évekbeli, enyhén bohém hangulata van öltözékemnek, de eléggé visszafogott, munkahelyi viseletnek is beillik, városi lótás-futásra is alkalmas....de így akár este is kiruccanhatunk. A mintás nadrág ne riasszon el! A hetvenes évek, a hippi-korszak az őszi divat legnagyobb inspirációs forrása, így a pachwork, a trapéz, az A vonal, az etno- és pszichedelikus minták mind-mind részei az ajtón kopogtató ősznek. Ez a bizsuszett nem a hetvenes évek „szabályai” alapján készült – rövidebb, visszafogottabb, feszesebb, elegánsabb. Mégis illik az irányzathoz, finomít a bohém/hippi stíluson.

Egy újabb bohém outfitem kelléke egy vörös-lila-kávébarna-fekete pachwork-mintás nadrág (egyenes szárú!!!), fekete etnó blúz, vörös fapapucs rózsaszín válltáskával. A nyakék feketéje mind a nadrágról, mint a blúzról visszaköszön – a fekete most a kapocs, különben a kéktől és a rózsaszíntől „szétesne” az öltözékem. A világoskék ovális gyűrű nem csak a színek és minták miatt illik az öltözethez: a hetvenes évek formavilágának is megfelel, mint ahogyan a szetthez tartozó füllbevaló is.

Szabadidős tevékenységekre öltöznék így...munkahelyre a „kimosdott” hetvenes évek irányzataiból inspirálódom. Példaként: hosszú, fekete trapéznadrágot, szűk, sötétzöld kötött blúzzal, bordó-fekete loaferrel és burgundi vörös mini-tote-tal társítok. A nyakék és a gyűrű türkize olyan, mintha a zöld világosabb árnyalata lenne (enyhe optikai csalódás), a rózsaszínről pedig azt hihetjük, a burgundi vörösből keverték. Ezúttal is öltözékem része az előbbi karkötő: a fekete refréneként válogattam az outfithez.

A hetvenes évek megannyi apró eleme (a táska rojtja, a trapéz, a szűk kötött blúz), a vörös-zöld elegáns kontrasztja, a bizsuszett vibráló színei izgalmas hivatali viseletet teremtettek. Nem merev, de elegáns, sőt, kényelmes is – akár délutáni/esti programokon is megjelenhetünk.

Következő összeállításom nem illik a hetvenes évek hangulatához, napjaink és a 30-as évek formavilágát ötvöztem. Azt hiszem, ma ez az egyik kedvencem – bár szerénytelenül bevallom, mai kísérleteimmel módfelett elégedett vagyok. :) ….. hm, a bizsuszett tenné?

Lábszárközépig érő velúr ceruzaszoknyát türkiz-sárga-drapp kötött toppal trásítottam, hozzá kék loafert és drapp válltáskát választottam. A kötött top túl vastag, mellette nem mutatna jól a nyakék - noha a dekoltázstól jól elférne, ezért elhagytam. Öltözékem a fülcsivel és a szetthez javasolt ovális világoskék gyűrűvel tökéletes.

Fehér-fekete levélmintás miniruhához is kipróbáltam a bizsuszettet, s ha már a narcizmus iskolapéldája vagyok: izgalmas eredményt értem el. :) A bizsuszett egyik alapszíne a fekete, s ez bőven elég ahhoz, hogy a miniruhához társítsam. Ruhámnak magas nyaka van, mindemellett a vállon gombolom, ilyen lehetőségek mellett jobb elhagyni a nyakéket, hiszen sem a ruha dísze, sem a bizsu nem érvényesülne. Így most is a fülbevaló mellett döntök, s hogy a türkiz ne árválkodjon, a csipkézett fémbe ültetett világoskék köves gyűrűt is beválogatom. Poroszkék!!! táskára és ciklámen-kék loaferre bukkantam, mindkettő ideális az egyhangú fehér-fekete ruhához – s így a fülcsi rózsaszínje sem szomorkodik. :)

A ruha hossza miatt az outfitt nem alkalmas hivatali munkára. De bármely délutáni, kötetlen rendezvényen jól mutat, sőt a lapos sarkú cipő miatt kényelmes bevásárlásrló öltözet is.

Hasonló hangulatú, de klasszikusan fiatalosabb szerelést állítottam össze A alakú miniszkonykából, ingblúzból és az előbbi loaferből. Ezt az outfitet a hatvanas évek space-age irányzata inspirálta, a sárga szoknya mintája, formája ezt jól mutatja. A hozzá társított fekete-sárga ingen harsog a türkiz gallér. Rikító dísz, emiatt lemondok a nyakékről, hiszen bőven elég a fülcsi türkize-rózsaszíne. A ritmus kedvéért a világoskék gyűrűt ismét beválogattam, s ezúttal a szürke-fekete kásagyöngy karkötőt is viselem, hiszen jól megy a blúz feketéjével. Miután sűrűn mintázott a felső rész, a hosszú ujjat jobb feltűrni, felgyűrni, hogy a karkötőnek is teret engedjünk.

Egy újabb színpompás, izgalmas öltözethez járult hozzá a bizsuszett. Így inkább kötetlen rendezvényeken jelenjünk meg, s miután nagyon is fiatalos őszi szerelésről van szó, licisek, középiskolások akár iskolába is járhatnak így – már ha nem kötelezik őket egyenruhára!

Mindeddig úgy válogattam össze a ruhákat, hogy a kék vagy a rózsaszín legyen öltözékem dísze. De úgy is lehet, hogy a feketét apró „színfoltként”, outfitünk „refréneként” viseljük. Például így: az ekrü alapon kék-vörös-agyagszínű mintás szoknyához fehér blúzot, világos-rózsaszín loafert és burgundi vörös válltáskát társítok. Mind a loaferen, mind a táskán, sőt a szoknyán is diszkréten jelen van a fekete. Erre a „visszafogottságra” a fekete-szürke karkötővel hívom fel a figyelmet. A rózsaszín-kék-fekete akríl nyakék, illetve fülbevaló a blúz fehérjét dinamizálja – s lám, a Mad Men jelmeztervezője is megirigyelheti elegáns, nőies szerelésem!

Mai kísérleteimnek az a tanulsága, hogy egy bizsuszett nem szezonális beszerzés. Kreativitással, a színek és formák kombinálásával évekig viselhetjük kedvenc darabjainkat. A nyár lejárta után is fantasztikus outfiteket kreálhatunk a meleg napok friss színeivel.