Deschide lista de bijuterii
Magazin de bijuterii online bijuterii

 Color blocking: sárga-rózsaszín-kék

A color blocking fogalma néhány éve került a divat-szakszótárba, azóta szinte minden nyáron egyike az irányzatoknak. Telített, élénk színek kombinációját jelenti, és azt, hogy ilyen árnyalatból legalább hármat válogatsz össze. A legmerészebb color blocking összeállítások 2011-2013 nyári kollekcióiban voltak, de visszafogottabban ezen a nyáron is megjelentek.

…. és komolyan jelen van az ebizsu nyári kollekciójában is, ilyen például a sárga-rózsaszín-kék szintetikus anyagból és üveggyöngyből készült szett.

Megtehetjük, hogy semleges színekhez társítjuk, s így viseletünk színfoltja maga a bizsu lesz, vagy a nyakéket és a fülbevalót alkotó árnyalatok valamelyikét emeljük ki....sőt azt is megtehetjük, hogy az összest.

A mai styling-gyakorlatot az első alternatívával kezdtem: semleges színekhez - fehér feketéhez - úgy társítottam a bizsuszettet, hogy az ezt alkotó színek valamely árnyalata visszaköszön a kiegészítőkben. Ezúttal is (mint majdnem mindig) a fehér-fekete blézert blúzként válogattam az outfithez. (Ha nektek így túl merész, alája mélyen dekoltált, bőrszínű, spagetti pántos selyem toppot viseljetek – kombinéként.) Így kellően vonzó lesz dekoltázsunk s a nyakék ennek igazi koronája, a color blockingból pedig akkor sem sok, ha a fülcsi is szerelésünk része. Egyszerű fekete skinny nadrágot választottam, mindehhez sárga!!! loafert és bordó válltáskát. A bizsuszetthez javasolt karkötőt is bevállogattam, mert a feketébe font fehér kristályok a blézer csíkjaira utalnak, a gombok aranyszíne a kristályok foglalatában köszön vissza.

Elegáns munkahelyi, hivatali viselet ez, de így akár esti eseményeken is meg lehet jelenni.

A következő szerelés nem ennyire elegáns, sőt, inkább vásárlásra, városi, délutáni kiruccanásra alkalmas – és persze, rajtatok múlik, hogy az efféle kiruccanást kocsmázással zárjátok-e. Ha igen, hát még ilyen alkalmakra is kitűnő, ha lábszárközépig érő culotte-farmerhez fekete inget választotok, hozzá a nyakéket s a már említett sárga loafert meg a bordó válltáskát. A laza viselettől nem maradhat el a karkötő, amelynek sportos jellege ilyen „milliőben” komolyan felerősödik, főleg ha a hozzá tartozó fekete kristályos gyűrűt is viseljük.

Következő kísérletemhez is semleges színeket választottam, s kitartottam a lapos talpú cipő és a nyár, illetve jómagam kedvenc lábszárközépig érő culotte-ja mellett. Ám a nadrág gyöngyházszínű, a selyem ing pedig púderszínű (amelybe jócskán kevertek sárgát). A color blocking szettel ez nyári, derűs munkahelyi viselet, de - mondanom sem kell – városi programokra is felvehetitek. A teljesség kedvéért metálfényű poroszkék point-toe cipőt választottam - mind csillogásában, mind árnyalatában a nyakék apró üveggyöngyeit hangsúlyozza. Mindehhez egy olyan táskát találtam, amely a szerelés minden árnyalatát tartalmazza, még a fekete karkötőét is!

A Kleopátra-típusú nyakéket (a hozzá tartozó fülbevalóval) alkalmi viselethez is kipróbáltam. Megmaradtam a harsány színeknél: bársonyos ciklámen mellett döntöttem, amely valamivel hűvösebb a bizsuszett rózsaszínjénél. Ezt a hűvös csillogást hangsúlyozom a gyöngyházszínű válltáskával és az ezüst magassarkú szandállal.

...ilyen szerelésben egyetlen rendezvényen sem lehetünk jelentéktelenek!

Ezt a bizsuszettet akár barnás árnyalatokhoz is viselhetjük, én kipróbáltam. A nyakéket és a fülbevalót barna-szürke vintage mintás bő nadrághoz, égetett agyagbarna pulcsihoz tásítottam. Öltözékemet kis kávébarna válltáskával és lilában-rózsaszínben játszó sötét szürke platform szandállal egészítettem ki. A cipőhöz jól talál a feketébe font kristálykarkötő.

A barnát a három alapszínből keverik, de túlteng benne a vörös, ezért igen jól megy a rózsaszínnel. A semleges színnek ezt a tulajdonságát használtam ki a következő összeállításban. Csokibarna shorthoz rózsaszín pulcsit választottam - ezzel szinte egybeolvad a nyakék rózsaszínje. Az öltözethez valamivel világosabb rózsaszín válltáska, illetve világos kávébarna lapos papucs illik; a karkötő így nincs egyedül, ennek feketéjét a papucs sötét talpa ismétli.

Mindeddig „kísérleteimben” a bizsuszett sárgáját és rózsaszínjét hangsúlyoztam - most elérkezett a kék ideje. Elsőre egy indigókék rövid jumpsuittal próbálkoztam. Amint már megannyiszor mondtam, a mélyen legombolt gallérhoz jól illenek a gazdag nyakékek, így ez a Kleopátra stílusú is! Overallom sportos, ezért elmarad a fülcsi, de a karkötő és a gyűrű öltözetem tartozéka. És hogy ne kéküljek be teljesen: a cipő és a táska világos rózsaszín. A cipő sportosan minimál, a kis válltásk pedig igen nőies.

A kéknél maradva, farmerrel – egy klasszikusabb sziluettel - és égszínkék inggel is kipróbáltam a bizsuszett nyakékjét. Az előbb említett okokból ismét elmaradt a fülcsi, a karkötő továbbra is öltözetem alkotóeleme. Ám így túl laza, ezért mindehhez bőrszínű tűsarkú szandált és a csíkos válltáskát választottam. Eképp outfitem hivatali viseletnek is beillik, megfelel délutáni és lazább esti programokra is.

Túlzás azt mondanom, hogy a kedvencem, de egy igen kedves szerelésem is bemutatom: a három alapszín árnyalataiból nyomtatott maximintás maxi szoknyához princess-szabású ujjatlan rózsaszín blúzot választottam. Hozzá tömbsarkú rózsaszín szandált, sárga táskát és természetesen a nyakéket, no meg a fülcsit, mert ez a nőies szerelés így lesz teljes.

A legszebb délutánokat lehet ilyen öltözetben eltölteni!