Deschide lista de bijuterii
Magazin de bijuterii online bijuterii

A szolgálatos kristályszett

Minap arra mutattam néhány példát, miként viselhetitek hétköznap a nagyon ünnepélyes, menyasszonyoknak szánt kristályszettet (üveggyöngyből, üvegből, gyöngyházgyöngyből és persze kristályból gyártott nyakéket, karkötőt és fülbevalót).

Jogosan – talán – az a vád ért, hogy posztommal DISZKRIMINÁLTAM a menyasszonyokat, még meg sem említettem, miként viselhetik ŐK a nekik szánt bizsukat.

A nagy napon minden nő a lehető legszebb szeretne lenni, így gyakran abba a hibába esik, hogy túlcicomázza magát. Nem a reklám kedvéért, de ez a szett elég visszafogott és elegáns ahhoz, hogy ezt a csapdát elkerüljétek: tulajdonképp mind a három darabot viselhetitek esküvői ruhához, mert így sem lesztek giccsesek a NAGY nap. Nekem mégis jobban tetszik, ha mér az esküvő napján is mértékletes a menyasszony. Megteheti, hogy egyszerre hordja mind a három bizsut, de rafináltabb, ha figyel a ritmusra, a kiegészítők összhangjára.

De milyen (mennyaszonyi) ruhához talál ez a szett? …. Szinte mindenféléhez.

Viselhetitek kerek nyakú harang alakú blúzhoz és hosszú, harang alakú szoknyához, ezüst fényű magassarkúval és hasonló árnyalatokban játszó levéltáskával.

Hogy a nyak érvényesüljön, elhagytam a nyakéket, csak a karkötőt és a fülbevalót társítottam a ruhához.

A klasszicizmust és Madame Grés-t idéző ruhához is illik a kristályszett.

A sűrűn ráncolt, mélyen dekoltált ruha helyet hagy a nyakéknek, de miután egyik pánjta csokorban végződik, lemondtam a fülbevalóról. Ehelyett karkötővel társítottam az esküvői ruhát. ...

Egyértelmű, princess ruhához is illik.

Gyönyörűen csipkézett a vállrésze annak, amit én választottam, ezért karkötővel és fülbevalóval társítottam, krémszínű magassarkút és színes szürkékben játszó táskát választottam az esküvői szereléshez.

Manapság sokan visszafogott esküvő mellett döntenek. A polgári esküt szűk baráti-családi körben teszik le, gyakran hétköznap. Ilyen alkalmakon is helyt áll a kristályszett. Én ejtett vállú midi ruhához, szürkés levéltáskához, retró szandálhoz fülbevalót és nyakláncot választottam. Igazi puritán szerelés lett!

A 40-es évek uszályos, feszes ruháihoz is bátran viselhető. Királyi a mély dekoltázs a nyakékkel.

A fennséges szerelés rafináltabb, ha a karkötőt viseled a nyakék, kristálysarkú cipő és levéltáska mellé.

Nagy kedvencem a húszas évek charleston ruhájára emlékeztető menyasszonyi ruha.

Már a stílus is megkívánja a fürtös fülbevalót, a dekoltázs pedig jól elbírja a nyakláncot. A karkötőt egy ezüstfehér fényű táskával váltottam ki, lapos talpú, pántos szandált választottam hozzá.

Habos midi esküvői ruhához is társítható a szett.

Ezúttal "gyöngysort", karkötőt választottam az aranyban játszó point-toe brokát cipőhöz és fehér kézitáskához.

Értelemszerűen a V-nyakú esküvői ruhák kiegészítője is a kristálynyakék.

Ennek a ruhának a dekoltázsa a dísze, a textíliája meglehetősen egyszerű. A ruha akkor lesz látványos, ha a kiegészítők csillognak-villognak, ezért döntöttem az „ezüstveretes” táska, arany és ezüst korongokkal díszített magassarkú, a kristály nyakék és -fülbevaló mellett.

A kristályszettet bátran társíthatjátok boustier-ruhához.

Én csipkeruhához választottam a kristálysor és -fülbevalót. Még akkor sem lesz sok a kritályból, ha a karkötőt is felveszitek. Én elhagytam, mert a táska valóságos ékszer - elnyomná a karkötőt. Ehelyett kritálysarkú cipőt társítottam az esküvői szereléshez.

Ennek a bizsuszettnek a nagy előnye, hogy több árnyalatú fehérben játszik. Ezért pezsgőszínű, krémszínű, ezüstös esküvői ruhákhoz is felvehetitek. Mindemellett egyaránt illik a csipkéhez és az egyszerű nehézselyemhez.