Deschide lista de bijuterii
Magazin de bijuterii online bijuterii

 

A szivárvány színeiben

Lehet, a pezsgő természet, a fényben úszó napok és a meleg teszi, hogy tavasszal és nyáron a meleg és/vagy élénk színeket favorizáljuk. Sosincs nagyobb aktualitása az égszínkéknek, a napsárgának, az élénk narancssárgának, kárminnak! Nincs szívderítőbb, mint ezekbe a színekbe öltözni és ezeket a színeket viszontlátni másokon. Alkat kérdése, hogy bevállalod-e a tetőtöl talpig narancssárgát vagy csak színfoltokra szorítkozol. Bárhogy is dönts, nyári ruhatárodnak alapeleme lehet a kékekből, vörösekből, narancsos árnyalatokból fűzött nyakék.

Masszívabb gyöngyházakból, kristályokból, üveggyöngyökből, fémkarikákból készült – korántsem diszkrét, vonzza a tekintetet és megkoronázza a viseletet. Főleg mélyen dekoltált ruhákkal, blúzokkal talál, jóformán bármilyen színhez társíthatod.

Én pasztellkék, vaníliasárga, rózsaszín „foltos” ruhához viseltem. (A ruha nyakára tervezett szalagot nem kötöttem meg.) A cipő és a táska semleges, bőrszínű, csak a nyakék színei hangsúlyosak. Üde látvány, olyan, mintha a ruha opálosan ismételné a nyakék színeit. :)

Határozottan romantikus viselet, nem úgy a sportos, tengerészkék jumpsuit és kellékei. Ezúttal is a hangsúly a színeken van. Azzal tettem rafinálttá sportos, városi viseletem, hogy az overall színéhez közelálló – de nem azonos – kék shoppert választottam és olyan cipőt, amely jóformán megismétli (hidegebb, élénkebb árnyalatokban) a nyakék színeit. (A nyakék érvényesüléséért figyeltem arra, hogy a jumpsuit V-nyakú legyen.)

Az eredmény: friss, dinamikus, sportosan elegáns városi viselet, nem annyira hivatalba, mint munkaidőn kívüli programokra. Hasonló alkalmakra bőrszínű „culottes-tal” (így is hívják a nadrágszoknya-féleségeket), hasonló árnyalatú, asszimetrikus selyem toppal és papuccsal is társítható a nyakék. Erősítésként olyan levéltáskát kerestem, amely válaszol a nyakék színeire, és az összhang kedvéért az élénk, vidám minták törtfehéren terülnek el.

Mi haszna lenne egy ilyen színpompás darabnak - bizsuszettnek, ha nem lehetne strandruhához, forró napok lenge darabjaihoz viselni? Egy, a szivárvány színeiben csíkozott bustier-ruhához társítottam a nyakékhez tartozó fülbevalót és karkötőt.

Azért mellőztem a nyakéket, vagy váltottam azt ki a karkötővel és a fülcsivel, mert a ruha felső része bővelkedik színekben. Elveszne a nyakék, zavaró lenne a szemnek ennyi pompa. Így a ritmus kedvéért, mintegy háromszöget alkotva, a fülbevalóval és a karkötővel ismételtem meg a szivárványos árnyalatokat. Strandruha, így nyersszínű gyékény táska, pasztellrózsaszín, lapostalpú papucs illik a szereléshez.

Nem áll szándékomban ódát írni a színpompás bizsuszettről, de lelkendezem érte, mert ezekkel a színekkel határtalan lehetőségeim vannak játsszani, újabbnál újabb outfiteket alkotni. A kék szerkóhoz hasonlóan vörös monokrómiával is kísérleteztem.

Különböző árnyalatú vöröseket válogattam össze: vörös selyemruhát (V-nyakú, hogy a nyakéknek is helye legyen), egy fakóbb, mélyebb vörös bőr válltáskát és egy élénkebb piros magassarkú cipőt válogattam össze. A monokrómiát a színes nyakék töri meg, amelyben – természetesen – bőven van vörös.

A színes nyakék még azoktól sem kell idegen legyen, akik a feketére esküsznek. Fekete, hosszú, V-nyakú ruhával, kávébarna szandállal elegáns látvány. Élénk kék, vörös és sárga kristályokkal kirakott, pezsgőszínű kézitáskával társítottam a színpompás nyakéket.

Ugye, így sokkal rafináltabb a fekete ruha, mint vörössel vagy fehérrel kombinálva? Ebben a változatban nem rideg a fekete.