Deschide lista de bijuterii
Magazin de bijuterii online bijuterii

 A sokszínű achát

Ma lázadok - a mértékletesség, a harmónia, a visszafogottság ellen. Elvek, amelyeket túl rég követek, így érthető, unalmasak és túlhaladottak lettek. Marasztalnám s egyben siettetném a nyarat, lázadásom ennek is betudható s annak, hogy ma a sokszínűséget, a tobzódást igénylem. Így azt kíséreltem meg, hogy egy velejéig minimalista (gyönyörűen szigorú) bizsuszettet - a kék achátból, lemon kövekből és ezüstszínű elemekből készültet - hol színekben tobzódó, hol luxust idéző outfitekhez viseljem.

A képlékenység nagy előnye ennek a visszafogott szettnek, noha elsőre a szigorúság merevségét sugallja.

...Elsőként egyszerű, de luxust idéző elemekhez társítottam: fekete, bő szárú nadrághoz fehér inget választottam, ehhez ezüstszínű levéltáskát és sötétkék-ezüst platform szandált – így nyugodtan viselhető a kék achátköves nyakék és karkötő, sőt a szetthez javasolt ezüst-fekete korallgyűrű is, amely némiképp a futurista cipőre replikál.

Emígy fesztelenebb félhivatalos estékre öltözhetünk. Mindenképp próbáljátok ki a legközelebbi elegáns alkalomra – de ne black/white tie-eseményre!!!

A következő szerelésben nyoma sincs a luxusnak, vibráló színekben tobzódik. A ruhadarabok összeválogatásánál a négyes színharmónia elvét vettem figyelembe, de túlzás lenne azt mondani, hogy ezek alapján állítottam össze az outfitet, hisz a színharmóniához sokkal visszafogottabb, fakóbb lila és narancssárga kellene. A kékhez pinket, vidám narancssárgát és élénk sárgát választottam. Pink csak a szoknya gyermekrajzos mintáján van, de ez elég a vibráláshoz. Olyan rövid világoskék ingblúzot találtam, amely hagyja érvényesülni a nyakék achátját. A bizsu sárga kövei is hangsúlyosabbak, mert mind a táskaa, mina a midiszoknya mintázatának élénk sárgája „visszatükrözi” ezeket. A sárga érvényesülését segíti a karkötő is. Ez a tekintetet a sárga táskától a dekoltázsra vezeti. A narancssárga cipő ráadás, hogy öltözetem dinamikus, vidám legyen.

Szerelésem minden darabja nőies - munkahelyre, délutáni programokra alkalmas.

…a következő pedig esti partikra! Bronz és acél dominálja outfitem. Az acél a kéknek, a bronz a sárgának és a cipő aranyának „background-színe”. Az acélszínű, vállpánt nélküli felsőhöz illik az indigókék achát nyakék és a fülcsi, a csupasz kart pedig jól díszíti a karkötő. A bizsuszettet a bronzban játszó levéltáska „egészíti ki”. Az arany pántos világoskék cipő az öltözet vidám, nyári foltja.

Kék-sárga ugyan, de ennél sokkal színesebb a következő viselet, mely casual alkalmakra, lazább munkahelyre, városi kiruccanásra-kirándulásra viselhető. Matrózcsíkos felsőhöz sárga, A alakú midiszoknyát választottam. A blúz egyszerűségéhez jól talál nyakékem és karkötőm – mintegy egybeolvad és mégsem. Az achát azonos kékben játszik a blúz indigójával, a lemon sárga a szoknya színére emlékeztet. Klasszikus sötétkék tűsarkút választottam. A sárga-kék uralmát a pink válltáska töri meg.

Ebben a szerelésben szívesen látogatnám az olasz tengerparti vagy akár a Provence-i városok valamelyikét :).

Bocs, hogy unalmas vagyok, de nekem bejön a kék-sárga-rózsaszín! Ezért még egy szerelés erejéig a három színnel kísérleteztem – öltözetem még nőies, de előbbinél sportosabb, divatosabb (az ikonikus ellentéteként értsétek!). Poroszkék jumpsuithoz viseltem az achát bizsuszett karkötőjét és fülbevalóját. A masszív korallgyűrűről sem feledkeztem meg, mely az overall durvább, sportos jellegét erősíti. Az öltözékhez púderszínű magas sarkú szandált és citromsárga válltáskát társítottam.

Mondanom sem kell, ilyen szerelésben leginkább a shoppingoló, várost néző, lazuló tömegbe illünk! Nem így a következő outfitben – ezt a strandoló, nyaraló hölgyeknek ajánlom! Fehér, aszimmetrikus batiszt ruhára bukkantam, melynek csipkézett textúrája mintha a bizsuszett ezüstszínű elemeiben köszönne vissza. Az óriási dekoltázson jól mutat a nyakék, a finom, nőies ruha jól tűri a fülbevalót és karkötőt. A muszlin törékenysége, a fehér visszafogottsága miatt a teljes szett sem tűnik soknak. A szivárványszínű raffia táska az öltözet színfoltja; mind a cipő, mind az achátszett színét tartalmazza.

Vintage-mintás maxi ruhához is kipróbáltam a bizsuszettet. Végül a nyakék és a fülcsi mellett maradtam – a ruha dekoltázsát keretező díszítő öltés miatt olyan, mintha ennek szoros tartozéka volna a nyakék: ennek ezüstszínű elemei a díszöltést ismétlik, erre emlékeztet a korallgyűrű is. A fülcsi, a csillogó levéltáska alkalmivá teszi az öltözetet. Zöld cipőt kerítettem az öltözethez.

Ma ez az első, hogy a kéket zölddel próbálgattam. Ebben az esetben viszont a cipő zöldje nem kirívó, mert a ruhán is feltűnik ez az árnyalat. A következő kísérletemet viszont az „összeférhetetlen”kék-zöldre építettem. Hosszú zöld bársony ruhát választottam, itt a mély dekoltázs miatt hamar feltűnik a nyakék, ennek kékje a tekintetet vonzza. Elmaradhatatlan a karkötő és a gyűrű is. Kék cipőt választottam, hogy a tömény zöldet tompítsam. A zöld-kék nyersességét a két színből készült levéltáska fogja egybe, a cipő és a táska szegecseit a gyűrűn is „viszontlátjuk”, s határozottan úgy tűnik, a két haragos szín összeegyeztethető.

Nekem ez a kedvencem, kár, hogy a bársonyos ruha csak esti, elegánsabb alkalmakon viselhető. Viszont ha nektek vászonból vagy matt selyemből van hasonló ruhátok, az achát bizsuszettet így nyári délutánokon is nyugodtan viselhetitek.