Deschide lista de bijuterii
Magazin de bijuterii online bijuterii

 

3 az 1-ben minimal art

Minél inkább elmélyülök a divatban, annál inkább lenyűgöz a minimal art, a területen hódító minimalizmus. Nem több és nem kevesebb a nyers erőnél. Akinek stílusát a minimalizmus jellemzi, megjelenésével mindenhol alázatot parancsol. Nem igazán értem, miért? ...Ahogy igaz, hogy elbájolja környezetét az a nő, akinek stílusára a romantizmus jellemző, úgy igaz az, hogy mindenki félelemmel teli alázattal néz arra, akit a nyers minimalizmus jellemez. Nos, nem ezért hat meg ez az irányzat, inkább a letisztult formái miatt. Míg a romantikát a légiesség, addig a minimalizmust a mélység jellemzi. Amaz olyan, mint egy szerelemről fecsegő mesteri lírai alkotás, emez, mint egy haiku!

A minimalizmus felgyorsult, betontömbök közé szorított életmódunk terméke. A 20. századi urbanizáció, a népességnövekedés arra kényszerítette a városlakókat, hogy leegyszerűsítsék környezetüket, hogy kihasználják apró életterüket. Mondhatjuk úgy is, kreativitásra és gyakorlatiasságra kényszerített – márha ez utóbbit nem kényszerítette ki belőlük az iparosodás. S mindeme leegyszerűsödés hozta világra a minimalizmust is. Állítólag az irányzatot halatja a belsőépítészet...nem tudom, az viszont biztos, hogy a divatban nem járt le az ideje. Szülőanyja Jil Sander, de a stílus követője Raf Simons – a Dior-ház vezető divattervezője, a minimalizmus jellemző Chloéra és Celine-re is. S ez jellemző az arany-, ezüstszínű és acélszürke karikákból készült kígyóra is.

Többfunkciós – hiszen mégiscsak minimalista. Tehát, hordhatod nyakékként – háromféleképpen – és karkötőként. Bárhogy is viseld, markáns, erős darab!

Miután a csillogó-villogó idén mértéktelenül divat, semmi különös nincs abban, ha napközben, munkahelyre vagy hivatali teendőkhöz öltözöl aranyba. Ezt a bizsut is választhatod office-viselethez.

Én inkább a minimalizmus színeihez társítom: fehérhez, elefántcsont-fehérhez, feketéhez, pezsgőszínhez, bőrszínhez, teveszürkéhez, szürkéhez. De talál mohazölddel, sárgával, acélkékkel is! Íme egy jó példa a „kígyó” változatosságára. Szívesebben hívnám kaméleonnak

Krémszínű, bő, rövidszárú nadrághoz, fehér inghez, bőrszínű (púderszínű) válltáskához és arany szandálhoz társítottam – karkötőként, hisz ehhez a fehér muszlin blúzhoz nem nagyon talál nyakék, mert elvész a blúz bősége és keskeny V-nyaka miatt.

Minden szempontból 21. századi viselet. Kényelmes, elegáns, sportos, többfunkciós – munkahelyre, városi rohangálásra egyaránt alkalmas. Nos, a prakticismus jegyében apró módosítással új outfitet varázsoltam előbbi szerelésemből: a fehér inget kényelmes jumperre cseréltem, így esti mozinézésre is alkalmas a szerkóm – s akárcsak előbb, ezúttal is karkötőként viselem többfunkciós bizsunkat.

Mindezek mellett a legelegánsabb bő, fehér muszlin toppal – most megcsomózott nyakékként állja a sarat.

Hálás darab! Fehér-feketével is talál, de rafináltabb, ha a feketét csokibarnával helyettesíted. Én a most divatos bőszárú, áthajtós fehér nadrághoz csokibarna jumpert vettem. Rózsaszínes fehér papuccsal, levéltáskával viseltem. A jumper megkívánta, hogy kétrétegű nyakékként viseljem a fémkarikás bizsut.

Fehér-fekete csíkos midi skinny ruhával, klasszikus fekete szandállal, fekete levéltáskával kreatív üzletasszonynak is beillenék. Miután a ruha nyaka és felső része asszimetrikus, rafináltan díszített, nem viselhetek semmilyen nyakéket, de egy markáns karkötőt annál inkább. Mire jó a kaméleon-bizsunk, ha erre nem?

Az arany és az ezüst miatt esti eseményekre is markáns kiegészítő. Izgalmas alkalmi viseletet lehet varázsolni néhány fekete göncből. Elegánsabb rendezvényre – pl. színházi, operaházi bemutatóra fekete, sálszerű fátyolselyem toppal (alatta fekete bodyval), fekete skinny nadrággal, fekete stilettóval és XXL-szalagos levéltáskával kifogástalan, a kígyó-nyakék ezúttal statement bizsuként terebélyesedik a nyak körül.

Csomózva V-nyakú blúzokhoz is kiváló. Sötétzöld, selyem, bő blúzzal, bőszárú nadrággal, magassarkú fekete szandállal, ezüst levéltáskával lenyűgöző. Olyan szerelés ez, amit akkor is megdicsérnek, ha századszor látnak benne.

No, és nem lenne minimalista, többfunkciós a kígyó-nyakék, ha nem lehetne partikra viselni. Jobban mondva bulikra, koncertekre, fesztiválra. Farmerrel, fekete toppal, fekete pántos szandállal, fekete shoperrel társítva összekötheted a városi szaladgálást az esti bulival.

Én legutóbb egy khaki dzsekit is magammal vittem, mert tudtam, ezúttal éjszakába nyúlik a délutáni városi barangolás. :)